UHIP

Bakgrund-Uhipwear AB

Hösten 2010 kom idén till om en rid-täckkjol som skulle göra det möjligt för ryttare att rida i ridbyxor vintertid och låta kjolens sidor hänga ner och värma de utsatta låren i sadeln. Under vintern/våren 2011 syddes en prototyp som utprovades med gott resultat. PRV kontaktades för designskydd av idén och efter ett par justeringar blev kjolens unika design skyddad. Under sommaren 2011 valdes en sömnads leverantör i Kina och en i UAE ut för framtagande av ett prov. Valet föll på leverantören i UAE och produktionen sattes i gång med första leverans i november 2011. Marknadsföring började på Facebook några veckor innan kjolarnas leverans och när de väl kom hade över 500 ryttare gillat idén! På en och en halv månad såldes ett par hundra stycken kjolar, merparten av ridsportmedia hörde av sig och Uhip kjolen kom på silverplats i tävlingen som "Årets ridsportpryl 2011" av häst tidningen Hipson!

Parallellt med arbetet med att skaffa designskydd på kjolen utvecklades en täckjacka ett speciellt och unikt ärmslut, (manschett), som är nedvikbart och blir till en inbyggd, nedfällbar "handvärmare"/ muff. Bakgrunden till designen är att de flesta ryttare vill använda tunna ridhandskar och då fryser mycket om händerna under den kalla årstiden, d.v.s. det finns ett behov att kunna skydda, hålla händerna varma under ett vinter ridpass utan tjocka handskar/vantar. Även jackorna syddes upp och levererades hösten 2011 och mot slutet av den första vinter säsongen hade hela leveransen sålts slut med mycket bra betyg och omdömen från ryttare och i media. Designen av jackans ärmslut ansöktes också hos PRV för designskydd vilket godkändes under samma period.

Mot bakgrund av första säsongens (-11/-12), framgång lanserades en ny kollektion hösten 2012 med en efterföljande vår kollektion 2013. Den unika funktionen i plaggen, försäljningsresultatet samt den mycket positiva feedback från både kunder och media borgar för en mycket god utveckling av varumärket Uhip och dess produkter framgent. Kjolens och jackans designskydd gäller nu även i övriga EU.


Kollektionen
Uhips kollektioner består av outdoorkläder med unika funktioner, designskyddade hos PRV, samt bra material. De är till för aktivitet, designade för maximal rörelsefrihet med bibehållen värme utan avkall för snygg form.

Materialen
Ingen bomull närmast kroppen på vintern utan ull eller synted som tål fukt och samtidigt värmer. Jag har valt moderna Isoleringsmaterial från de bästa tillverkarna som är maximalt värmande i förhållande till sin vikt, och som till skillnad från dun tål fukt och väta. Alla plaggs yttertyg är tunna och lätta men tål tuffa tag, andas och stöter bort vatten, smuts och snö.

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt