Arrak Outdoor

Välkommen till Arraks värld

Specialdesingade kläder för oss som älskar natur och fritidsliv. Kläderna med kvalitet och design i harmoni med naturen, året runt.

Arrak Outdoor är en hel serie genomtänkta plagg för oss som älskar naturen och rör oss mycket ute i skog och mark, men också bland kobbar och skär. Utvalda genomtänkta specialdesignade kläder och väskor.

Arrak Outdoor tillgodoser alla sporter där behovet varierar i valet av rätt kläder. Våra fritidsplagg har uttänkta funktioner för friluftsliv.

I vår intensiva jakt att inom vår produktion och marknadsföring uppnå det ultimata, är den ständiga strävan i vår produktutveckling och målsättningen att efterhand göra allt för att uppfylla ditt eget behov av flera typer av genomtänka fritidsplagg. Detta för att skall kunna känna trivsel och komfort för att på bästa sätt ge dig möjlighet att utöva din enskilda sport.

Det är för framtiden mycket viktigt för oss och förhoppningsvis även för er, att vi tar tillvara alla de goda ideer och praktiska lösningar man får efter hand då man träffar sportfolk. Vi hos Arrak Outdoor gillar att diskutera kläder med er och ändringar kommer därför att göras efterhand, allt för att Arraks kläder skall behålla sin unika prägel, som fritidsfolkets egna klädmärke.

ARRAK OUTDOOR ®, är ett svenskt designat varumärke och finns att tillgå i alla våra nordiska länder. OBS: Detaljer och mönster är både varumärkesskyddade och mönsterskyddade för att bevara sin unika prägel.

Historik kring varumärket.

Arrak Outdoor har funnits sedan 1999. Inregistrerat varumärke sedan 2001.
Arraks originaljacka och detaljer är mönsterskyddade.

Vi som från början låg bakom Arrak Outdoor har tidigare under många år varit verksamma inom bl.a den närliggande ridsporten och specialdesignat jackor och andra kläder för olika sportutövare och bl.a ryttare.
Det var en växande tanke om att göra en speciell jacka för hundfolk som den första hundförarjackan tog form. Men först efter att ha träffat flertalet aktiva hundmänniskor och under en lång tid diskuterat utformning av en sådan, blev den första Arrak jackan till verklighet på skiss och ritbordet. Under våra träffar med hundsportutövare inom olika brukshundsklubbar formades sålunda den jacka som idag ligger som grund för hela kläd kollektionen Arrak Outdoor.

Namnet Arrak kom till efter en händelse på en halländsk brukshundsklubb. I strålande väder satt vi i ett produkt utvecklingsmöte på klubbens altan, och precis intill altanen låg en vacker hanhund av rasen Belgisk Vallhund och iakttog oss. Denna hund hette Arrak och därför föll det sig naturligt att vi då lånade detta namnet utav honom, vilket han med stolthet i blicken accepterade.

1999-2005.
Under åren 1999-2000 var det mycket tester och annat som genomfördes på alla de jackprover vi tog fram. Vi fick en svensk grossist Dogman AB att lagerföra Arrak. Efter ett par års samarbete med denna grossist var det 2002 dags för Essempe Sportprofil att ta över. Ett företag som varit med från starten och som i övriga nordiska länder samtidigt marknadsfört Arrak.

2005-2006.
Från hösten 2005 hade företaget vuxit och för att nå ut till allt fler återförsäljare skrevs ett nytt avtal med en annan svensk grossist som var Pet Food AB. Detta företag med dess säljkår tog över försäljning och lagerföring i Sverige men också med dess samarbetspartners i Danmark, Finland och Norge. Då det hittills inte gått att hålla tillräckligt stort lager för att mätta behoven från den ständigt ökande efterfrågan, hoppades vi då att vi med en riktigt stark grossist komma ikapp den aldrig sinande strömmen av order.

2006-2013.
Internet växte sig allt starkare och för att kunna erbjuda kunder på alla orter Arrak kläder återtog vi 2006 säljansvaret för det egna varumärkets lagerhållning.
Arrak´s säljkår började då också besöka Sveriges alla brukshundsklubbar. Outdoor Trading AB startades som aktiebolag.

2013-
Arrak Outdoor säljs av Outdoor Trading AB som varumärke till ett nystartat bolag som tillhör en grupp utav klädföretag i Uddevalla. Det nya företaget som kommer att äga varumärket heter Arrak Outdoor i Uddevalla AB. Med en ambition att kunna utveckla varumärket till ett ledande sådant, behöver man i takt med flera år av expansion införliva nya tag. Detta handlar bl.a om trygga produktionen och leveranser från fjärran, höja servicegraden och erbjuda dig som Arrak kund ett kläd varumärke du skall vara nöjd med i många år. Vissa av oss som arbetat i alla år med Arrak Outdoor kommer att finnas kvar i det nya bolaget, och du kommer säkert känna igen en del av oss ute på mässor och större tävlingar.

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt